Роджър Федерер призна, че е разочарован от загубата на Европа в Лейвър Къп в Лондон, но не пропусна да поздрави тенисисти от отбора на Света за успеха. Европейците бяха спечелили досегашните четири издания на надпреварата, но тенисистите на капитана Джон Макенроу взеха три поредни мача в последния ден в зала О2, за да грабнат титлата.

"Разбира се, че съм разочарован, бях част от отбора, ръцете ме болят от пляскане. Иска ми се резултатът да беше различен. Казах на Анди в съблекалнята, че мразя да губя, не е забавно", сподели Федерер, който изигра последния мач в кариерата си в петък.

"Поздравявам отбора на Света, невероятен обрат. Чувствах увереност преди началото на деня, но Джони Мак и останалите от отбора играха изключително днес, заслужиха победата. Моят отбор беше фантастичен, насладих се на всяка минута, беше страхотно, беше емоционално на моменти", каза още швейцарският маестро.

"Нямам търпение за следващото издание във Ванкувър догодина. Ще бъда там и ще подкрепям и двата отбора от различна позиция", допълни Федерер.