Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на турнира от сериите “Мастърс” в Париж. Рекордьорът по титли от Големия шлем отстъпи с 6:3, 6:7(4), 1:6 на американеца Томи Пол. Надал не беше играл в зала “Берси” от 2020 година, когато загуби на полуфиналите от Александър Зверев. Испанецът за първи път напуска надпреварата преди четвъртфиналите.

Надал започна нервно и допусна ранен пробив, но бързо успя да го върне и постепенно навлезе в ритъм. Неговият съперник направи много непредизвикани грешки, които му попречиха да е равностоен в първия сет. Надал поведе с 5:3, след което пропусна два сетбола, но третият беше реализиран. 

Втората част се разви огледално. Този път Надал реализира първия пробив, но Пол успя да обърне нещата в своя полза. На няколко пъти Рафа се измъкна в трудни ситуации на свой сервис, но в тайбрека американецът се възползва от преднината, която изгради и изравни сетовете.

С всеки следващ гейм си личеше, че Надал е далеч от оптималната си кондиция. Той изостана с пробив и в третия сет, а Томи Пол заигра много по-опростено и за първия път в кариерата си победи тенисист, който се намира на едно от първите две места в световната ранглиста. 

В следващия кръг американецът ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста, който победи Денис Шаповалов със 7:6(2), 2:6, 6:4.

Снимка: БГНЕС