Александър Зверев отпразнува завръщането си на корта след 188-дневно отсъствие заради тежка травма на глезена с успех над Доминик Тийм с 10-8, 10-7 във формат с тайбрек сетове на демонстративния турнир в Дирия, Саудитска Арабия.

Германецът не бе играл мач, след като пострада сериозно на 3 юни в полуфиналите на Ролан Гарос. Изкълчването на глезена в края на втория сет срещу Рафаел Надал го принуди да се откаже и оттогава-насам той бе в лазарета.

„Ако трябва да бъда честен, просто бях щастлив да съм обратно на корта и да не изпитвам болка в по-голямата част от мача. Това не е турнир от ATP веригата или Голям шлем, но чувството е приятно отново да бъда част от надпревара“, каза Саша след срещата с добрия му приятел Тийм.

Срещу Доминик, който го надигра във финала на Ю Ес Оупън през 2020, Зверев игра с превързано стъпало, но се придвижваше добре на корта. На собствен сервис той доминира, за да стигне в крайна сметка до победата над австриеца, който пропадна в ранглистата поради редица контузии. Германецът продължава на четвъртфиналите в Дирия срещу руснака Даниил Медведев.

Зверев отложи завръщането си на корта през септември малко преди груповата фаза на Купа Дейвис в родния си град Хамбург. Костен оток принуди 25-годишния тенисист да приключи преждевременно сезона си, като излезе извън топ 10 за първи път от пет години насам.