Шампионът от миналата година Рафаел Надал отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, а дъждът причини хаос в програмата на мачовете от третия ден на "Мелбърн Парк".

Надал получи проблем в лявото бедро по средата на двубоя срещу американеца Макензи МакДоналд, който загуби с 4:6, 4:6, 5:7 на "Род Лейвър Арина", но въпреки болката доигра срещата.

Отпадането на испанеца дава надежди на Новак Джокович, който търси 10-а титла в Мелбърн. По този начин той ще изравни постижението на Надал от 22-е трофея от Големия шлем.

"Така е от няколко дни. Имал съм проблеми с тазобедрената става и преди. Трябваше да направя лечение, но това не беше такъв проблем. Не знам за какво става, дали е мускул, дали е ставата. Сега чувствам, че не мога да се движа", каза Надал след двубоя.

"Мислех да се откажа по време на мача, но не бях говорил с никой от щаба си. Аз трябваше да реша, опитах се да продължа да играя без да влоша контузията. Не можех вече да правя ретури и да тичам. Но исках да завърша мача. Аз съм шампион и не исках да се откажа. Загубих, няма както да се каже. Поздравления за Макензи. Това е спортът", допълни испанецът.

"Понякога се чувствам супер уморен от всички тези проблеми с контузиите. Просто не мога да кажа, че не съм сринат психически в момента, защото ще излъжа. Надявам се контузията да не е много сериозна", заяви Надал.

Преди този мач МакДоналд имаше една загуба от испанеца - на същия етап от "Ролан Гарос" през 2020 година.

"Последният път, когато играх с него, беше на "Шатрие", когато той ме победи. Надал е невероятен шампион, никога няма да се предаде, независимо от ситуацията. Така че да победиш топ тенисист като него винаги е трудно", каза американецът.

Снимка: БГНЕС