Галерия

Финалистът на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете Стефанос Циципас от Гърция заяви, че мачовете срещу Новак Джокович го карат да дават най-доброто от себе си.

Сърбинът спечели с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) в мача за титлата.

„Това, което ти постигна говори само по себе си. Поздравления. Не само за теб, а и за твоето подкрепящо семейство. Вдъхновявам се от това, което правиш ти в спорта. Ставам по-добър тенисист, когато съм с теб на корта. Благодаря ти за това“, обърна се Циципас към Джокович при награждаването.

„Имах привилегията да играя много интензивни мачове, но Новак ме накара да дам най-доброто от себе си. Той е един от най-великите в нашия спорт, със сигурност най-великият, който е държал тенис ракета. Благодаря, че играч като теб кара всеки един тенисист и самият спорт да се развива. Всеки търси максимума заради теб“, продължи 24-годишният гръцки тенисист.

„Не е лесно да загубя още един финал в Големия шлем, но аз съм готов да се върна на корта и да продължа да работя. Щастлив съм, че имам подкрепящи хора около мен, които имат същите цели и амбиции като мен. За мен е привилегия да мога да правя това. Благодаря и на гръцките феновете, което ме карат да се чувствам у дома тук. Надявам се да се видим и следващата година“, завърши цитираният от БТА Стефанос Циципас.