Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2009 годна Хуан Мартин дел Потро обяви, че отново ще започне тренировки с амбицията да участва на тазгодишното издание на US Open. За последно аржентинецът игра през февруари миналата година на домашния турнир в Буенос Айрес, когато се завърна в игра след дълго отсъствие заради проблеми с коляното и загуби в първи кръг от сънародника си Федерико Делбонис с 1-6, 3-6.

Считаше се, че това е прощалният мач на Дел Потро, но той така и не обяви официално, че спира с тениса, а сега може да направи сензационно завръщане. "Имам свободно време, ще започна тренировки и ще видя как ще реагират коляното и кракът ми, дали мога да го направя или не", сподели 34-годишният Дел Потро пред We Love Tennis. "Обичам тениса, за мен никога не е проблем да взема ракетата и да видя как се чувствам. Работя всеки ден върху физическите проблеми и коляното си, така че оставям нещата отворени, поне до US Open. Това е най-специалният турнир за мен", допълни той.

Именно в Ню Йорк Дел Потро постигна най-големия успех в кариерата си през 2009, когато на 20-годишна възраст победи Рафаел Надал в полуфиналите и Роджър Федерер във финала, за да грабне титлата. Аржентинецът спечели общо 22 титли в кариерата си и достигна до номер 3 в световната ранглиста.