Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за финала на АТР 250 турнира на клей в Женева.

Четвъртият поставен направи обрат срещу втория в схемата американец Тейлър Фриц с 3:6, 7:5, 7:6(2) след почти 3 часа игра и стигна до първи финал от февруари 2018 година, когато игра за титлата в Ротердам и отстъпи на Роджър Федерер.

Фриц започна устремно и поведе с 4:0. След това Димитров успя да върне единия пробив, но за повече нямаше възможности.

В следващия сет Григор отрази общо четири точки за брейк в първите си два сервис гейма, но след това американецът проби и затвърди за 4:2. В осмия гейм Димитров успя да върне брейка при втората си възможност след атрактивен смаш. В 12-ия гейм българинът стигна до два сетбола и реализира още първия с чудесен минаващ удар.

Първата ни ракета продължи да доминира на корта и в началото на заключителната част и проби за 2:0, което ядоса Фриц, който удари ракетата си в земята. Но в следващия гейм Гришо направи три двойни грешки и това доведе до рибрейк за съперника. В четвъртата игра отново 32-годишният българин имаше точка за пробив, но не успя и съперникът изравни за 2:2. Повече пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с 4:2 точки при смяната на половините.  После българинът стигна до четири поредни мачбола при 6:2 и триумфира още при първия./БНР