Григор Димитров ще изиграе мача си от третия кръг на Ролан Гарос срещу германеца Даниел Алтмайер в събота, 3 юни. Срещата е насрочена за последна на корт "Симон Матийо", където играта започва в 12:00 часа българско време с двубоя Йохишито Нишиока - Тиаго Сейбот Уайлд. След това ще се изиграят два мача от женската схема на турнира, което означава, че Димитров и Алтмайер ще излязат на корта в късния следобед или привечер.

Първата ракета на България ще се опита да достигне осминафиналите в Париж за втори път в кариерата си. Димитров е спечелил единствения си мач срещу Алтмайер до момента - на Мастърса в Индиан Уелс през 2021. Германецът, който се намира на 79-то място в световната ранглиста, постигна голяма изненада в миналия кръг, след като победи в пет сета осмия поставен Яник Синер от Италия.

Победителят от Димитров - Алтмайер ще срещне на осминафиналите Александър Зверев или Франсис Тиафо, които ще играят във вечерната сесия на корт "Филип Шатрие". Мачът им ще започне не преди 21:15 часа.