Карлос Алкарас е призван за велики неща в тениса, а вярата във възможностите му е основно оръжие да ги постигне, вярва треньорът му Хуан Карлос Фереро, цитиран от "Ройтерс".

Алкарас, който навърши 20 години миналия месец, спечели титлата на Откритото първенство на САЩ през септември и стана най-младият тенисист, който оглави световната ранглиста на АТП.

"Мисля, че той е готов да опита да направи големи неща в тениса. Не знам дали ще бъде на този турнир, но мисля, че е готов, коментира Фереро, който работи с Алкарас близо пет години.

"Той има големи мечти за това, което може да постигне. Вярва, че може да излезе на корта и да победи когото и да е", добави испанецът.

"Очарован съм от нивото му, но аз съм с него вече почти пет години, така че нека кажем, че познавам доколко е способен да играе", каза Фереро.

"Най-впечатляващите неща ги прави в най-важните моменти на турнира. Най-впечатляващото за мен е, че той показва най-доброто си ниво срещу най-добрите", каза още треньорът.

"Той е способен да направи всякакъв удар на корта. Ако искаш от него да излезе на мрежата на точка за мача, той е способен да го направи. Физически той е на 100%, той е готов за турнира", каза още Хуан Карлос Фереро.