Себастиан Баес постигна убедителна победа над Доминик Тийм във финала на тенис турнира в австрийския град Кицбюел. Аржентинецът се наложи над представителя на домакините с 6-3, 6-1 за около един час и 20 минути игра.

72-ият в световната ранглиста удари първи в откриващата част, реализирайки пробив в четвъртия гейм. До края на сета той бе непоколебим и затвори с резултат 6-3. Във втората част Баес бе още по-категоричен, като направи цели три пробива в подаването на обезверения австриец.

Южноамериканецът загуби само осем точки на първи сервис за целия мач, като отрази и двете възможности за пробив пред Тийм.

Австриецът не успя да зарадва публиката, като спечели домашния турнир - това щеше да бъде неговата първа титла от триумфа в Ню Йорк през 2020. Малко след това започнаха и проблемите с контузии на Тийм, които му отреждат към момента незавидната 116-а позиция в света. За Баес това е трети трофей в кариерата и втори за годината след този на родна почва в Кордоба през февруари. И трите титли на аржентинеца са на червена настилка.