Каролин Возняцки продължи с успешното си завръщане на корта след дълга пауза, продължила няколко години, след като постигна трета поредна победа на Ю Ес Оупън. Датчанката се класира за осминафиналите на турнира след успех над американката Дженифър Брейди с 4-6, 6-3, 6-1 за час и 58 минути игра.

По този начин бившата номер 1 в света си уреди среща с една от фаворитките за титлата - американката Коко Гоф, която обърна Елизе Мертенс от Белгия за крайното 3-6, 6-3, 6-0. За 19-годишната Гоф това бе осма поредна победа и общо десета в последните 11 мача. Любопитното е, че Гоф постигна първата си победа в професионалния тенис през лятото на 2019, само седем месеца преди Возняцки да прекрати кариерата си за повече от три години.

Миналогодишната шампионка Ига Швьонтек продължи с убедителното си представяне в Ню Йорк и разби словенката Кая Юван с 6-0, 6-1 за място на осминафиналите. За световната номер 1 от Полша това бе 20-ти сет, спечелен на нула от началото на годината. В следващия кръг Швьонтек ще премери сили с Йелена Остапенко от Латвия, която победи Бернарда Пера в три сета.

Четвъртата поставена в схемата Елена Рибакина отпадна след загуба от румънката Сорана Кърстея с 3-6, 7-6(6), 4-6. За опитната Кърстея предстои двубой с Белинда Бенчич от Швейцария. В последния осминафинал от горната половина на схемата сили ще премерят Каролина Мухова (Чехия) и Синиу Уан.