Григор Димитров беше изключително доволен след победата си над номер 4 в света Холгер Руне на осминафиналите на тенис турнира в Пекин. Това бе 34-та победа над тенисист от топ 10 в кариерата на Гришо. С нея хасковлията доказа превъзходната си форма, след като в предишния кръг победи американеца Макензи Макдоналд, въпреки че губеше с 2:6 и 1:5. 

“Концентрирам съм върху нивото на моя тенис. Загубих оспорвани мачове тази година срещу тенисисти като Руне. Исках да вдигна нивото си и въпреки че можех да направя някои неща по-добре, виждам прогрес. Виждам подобряване и спрямо първия мач тук", каза Гришо след победата. 

"Играл съм добри мачове, както и много тежки. Имам опит не само тук с чудесни победи и трудни поражения. Искам да получа още увереност с победи като този. Оценявам факта, че играя вечерна сесия пред много хора. Обърнах предишния мач от 2:6, 1:5, но всъщност не играя много рисковано. Знам, че понякога трябва да останеш в мач като този, случва се на турнирите. Важното е да съм в настоящето, но и бях много доволен след края на онази среща.

Аз също така много изисквам от себе си, защото много внимавам с тренировките, режима и спането. Мачове като този са напомняне, че трябва да се бориш винаги и че хубавите моменти ще дойдат”, каза още Димитров.