Новак Джокович ще се изправи срещу Яник Синер на финала на Финалите на ATP след съботната си победа над Карлос Алкарас с 6:3, 6:2.

Световният номер едно Джокович се бори за рекордна седма титла в заключителния за сезона турнир.

Световният номер едно Джокович ще се изправи срещу любимеца на домакините Яник Синер на 19 ноември в обещаващия решителен сблъсък за титлата в Торино. 36-годишният играч се опитва да увенчае възрастта си с още един триумф.

Сърбинът се включи в турнира в края на годината, която му донесе три Големи шлема, с което увеличи общия си брой на 24 за всички времена, и 40-та корона от Мастърс 1000.

И сега само Синер стои между него и победата, която ще го изведе пред стария му враг и оттеглил се велик Роджър Федерер по титли от турнири в края на сезона.

Финалът в неделя обещава да бъде трудно предложение за Джокович, тъй като той загуби от Синер в груповата фаза и ще трябва да се справи с пристрастната италианска публика, която, необичайно за него, няма да бъде на негова страна.

Сега той има по-добър резултат от петте си мача с шампиона от "Уимбълдън" Алкарас, който на 20 години вече е двукратен победител в турнирите от Големия шлем и се опитваше да стане най-младият финалист, откакто Пийт Сампрас спечели титлата през 1991 г.

Съботният мач обаче не успя да се изравни с предишните четири драматични сблъсъка, тъй като Джокович демонстрира сила, за да се справи с претендента за трона му по лесен начин.

Джокович взе първия сет, когато проби подаването на Алкарас за първи път в осмия гейм и след това бързо сервираше за пробив, за да поведе.

И в третия гейм на следващия сет той пое окончателно контрола, като излезе начело от гейм на 11 точки при втората точка за пробив, за да излезе напред с 2:1.

След това Алкарас се събуди и двамата си размениха няколко вълнуващи ралита, но след като испанецът загуби подаването си в блестящия седми гейм, преминаването на Джокович на финала беше осигурено.