Номер 1 в световния тенис Новак Джокович заяви, че се надява да сложи черешката върху тортата на успешната за него 2023 година, като спечели седма титла от финалния турнир на АТП.

Сърбинът спечели през годината титлите на Откритото първенство на Австралия, "Ролан Гарос" и Откритото първенство на САЩ, като загуби единствено финала на "Уимбълдън" от Карлос Алкарас и вече има 24 трофея от Големия шлем.

"Имах почти перфектна година. Да завърша тази година като №1 означава, че съм постигнал всички цели, подобрил много рекорди и писал история в спорта. Разбира се, че съм развълнуван", каза Джокович.

"Остави ми още един мач. Да се надяваме, че мога да завърша годината с още една победа", каза той за финала си днес срещу любимеца на цяла Италия Яник Синер.

"Той беше най-добрият играч в турнира до този момент. Спечели 4 от 4 мача и игра страхотен тенис. Очевидно е и на вълната на подкрепата на италианската публика", каза тенисистът за Синер.

"Той ще се бори за първия си трофей, аз - за седми. Бил съм в тази ситуация преди. Дано опитът ми помогне. Но не смятам, че това ще е определящо, защото гой играе добре, публиката ще е на негова страна. Знам какво да очаквам. Мисля, че съм имал подобни мачове с него в такава атмосфера и това ще ми помогне да се подготвя", заключи Новак Джокович.