Треньорът на Карлос Алкарас Хуан Карлос Фереро говори за постиженията на най-добрия тенисист в света Новак Джокович. Наставникът похвали сърбина както никога досега и каза, че никой тенисист в историята не е показвал такова ниво на тенис, каквото той показва сега. Фереро, някогашна ракета номер едно в света, даде интервю за испанското радио "Cadena Ser", където говори без притеснение за сезона на Новак Джокович, но също така и за неговия съперник Карлос Алкарас.

- Честно казано, нямам думи да похваля Джокович. Потичат ми лигите като го гледам! Начинът, по който удря топката, начинът, по който се движи... Когато е концентриран психически, това си е чисто тенис варварство! Начинът, по който той се справя с ключовите моменти от мача е уникален в света на тениса. Той оказва огромен натиск върху своя съперник във всяка точка. Не можете да го видите да пропуска два поредни удара. Това ви казва колко добър е той и колко много иска да бъде още по-силен и по-добър - казва Фереро.

Фереро казва, че дори Роджър Федерер и Рафаел Надал от разцвета им не могат да се доближат до него. 

- Вижте само кариерата на Новак. Оставете числата и трофеите настрана. За мен Новак е най-добрият, въпреки че е сложна тема. Можеш да обичаш Федерер повече заради стила на игра. Или Надал, заради ангажимента към играта и трофеите. Постиженията им са неопровержими, но за мен Новак е най-добрият в историята - добавя Фереро.

Той се позова и на скорошния сблъсък на полуфиналите на Финалния Мастърс, в който сърбинът разби Алкарас.

- Не искам да звучи като оправдание, но не ни хареса да играем в залата. Карлос е наясно, че все още трябва да се подобрява, преди всичко психологически. Новак има огромно предимство тук. Всички знаем, че той е най-добрият в историята и че срещу него е още по-трудно на твърди настилки. Карлос е само на 20 години и всяка година трябва да се учи и да се подобрява, ако иска да бъде най-добрият - каза Фереро.

Превод на в-к "Труд"

Снимка: БГНЕС