"Не мога да се оплача, чувствам се добре. Много по-добре, отколкото очаквах да се чувствам преди месец". Това обяви бившият номер 1 в света Рафаел Надал преди завръщането си на корта в Бризбън.

37-годишният испанец не е играл от близо година заради проблеми с контузии и след претърпяна операция, като в началото на следващата седмица ще играе на турнира в Бризбън. "За момента е невъзможно да мисля за печелене на трофеи. Но е възможно да се наслаждавам на завръщането си на корта. Честно, нямам големи очаквания. Единствено очаквано да мога да се завърна на корта, да бъда конкурентен и да давам най-доброто от себе си", коментира носителят на 22 титли от Големия шлем.

"Няма невъзможни неща. През последния месец тренирам с много добър интензитет. Но за мен просто да бъда тук е победа. Надявам се да имам възможност да се насладя на това, както и публиката. Нямам дългосрочни цели, защото не се виждам да играя още дълго време. Но ще се опитвам да ставам все по-конкурентен с течение на сезона", допълни Рафа, който зарадва деца в Бризбън с автографи. /БГНЕС