Испанският тенисист Карлос Алкарас вярва, че Яник Синер има капацитета да победи Новак Джокович на полуфиналите на Australian Open. Алкарас вече няма шанс да се бори за титлата.

„Мисля, че тенисистите, които стигнаха до полуфиналите, са на високо ниво и могат да победят Новак. Не е лесно, но мисля, че Синер играе изключително добре и има капацитета да победи Джокович“, каза Алкарас.

Германският тенисист Александър Зверев постигна страхотна победа над испанеца (6-1, 6-3, 6-7 и 6-4) на четвъртфиналите и похвали испанеца. „Играх с един от най-добрите в света. Всички сме хора и когато имаш голямо предимство, мозъкът ти започва да мисли, а това не винаги е добре. Въпреки това не се предадох под натиска в четвъртия сет и реших мача в своя полза“, каза цитираният от "Труд" Зверев.

Зверев се класира сред първите четири на Australian Open. На полуфиналите той ще играе срещу Данил Медведев. Другата полуфинална двойка е между Джокович и Синер.

Поражението на Алкарас означава, че Джокович ще остане начело в класацията на ATP поне до 19 февруари, т.е 412 седмици на трона.