Яник Синер продължава похода си към нова титла, след като победи трудно Гаел Монфис с 6-3, 3-6, 6-3 в среща от осминафиналите на турнира в Ротердам.

Водачът в схемата получи отпор от френския ветеран, но в крайна сметка съумя да пречупи съпротивата му след близо час и 55 минути игра. Любопитно е, че и трите сета, освен че завършиха с идентичен резултат, бяха решени и от по един пробив. В спор за място на полуфиналите миналогодишният финалист и шампион от Аустрелиън Оупън ще играе с Милош Раонич от Канада.

В Буенос Айрес, поставеният под номер 1 и действащ шампион Карлос Алкарас стартира с успех участието си в надпреварата, след като преодоля представителя на домакините Уго Карабели с 6-2, 7-5. Испанецът имаше далеч от лесен мач със 134-ия в световната ранглиста, като в откриващия сет на два пъти изостана с пробив в началото, преди да спечели с 6-2. Във втората част Карабели отново проби, като впоследствие навакса пасив от 2-5, но в крайна сметка по-класният от двамата тенисисти продължи към четвъртфиналите. Там Карлитос ще играе с италианеца Андреа Вавасори.

От турнира обаче отпадна вторият в схемата Камерън Нори. Британецът загуби в три сета от аржентинеца Федерико Кория.

В Делрей Бийч, номер 2 сред поставените Франсис Тиафо сломи Раду Албот от Молдова след два тайбрека. Третият в схемата Томи Пол също е напред след над тричасов маратон със сънародника си Алекс Микелсен.