Тенисистката Арина Сабаленка каза, че е пристрастена към победите и продължава да изпитва глад за титли след триумфа си на Откритото първенство на Австралия в началото на годината.

Беларускинята спечели втората си титла от Големия шлем в Мелбърн миналия месец, ставайки първата жена от 11 години, защитила титлата си на Аустрелиън Оупън, но не мисли да лежи на стари лаври.

"Манталитетът ми е да продължа да правя това, което правя, да продължа да се боря, да продължа да работя. След кариерата си да погледна назад и да си помисля "уау, успях да постигна това. Това е лудост“, каза Сабаленка, която започва участието си на турнира в Дубай във вторник срещу Дона Векич.

"Не съм от хората, които ще спечелят нещо и ще спрат. Пристрастена съм към победите. Чувствам се сякаш това е нещо в кръвта ми и продължавам да го правя, продължавам да работя и се надявам да продължа да печеля", каза още Сабаленка.

"В крайна сметка единственото нещо, което ми помага, съм самата аз, просто спрях да очаквам хората да решават проблемите ми, започнах да решавам проблемите си сама. Мисля, че това донесе много повече увереност и много повече контрол", каза още Сабаленка.