Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова научи името на съперничката си в първия кръг на WTA 1000 турнира в Маями, щата Флорида.

Тя ще играе срещу „щастливата губеща“ от квалификациите Тамара Корпач от Германия. Корпач, която е на 28 години, загуби в последния кръг на пресявките от рускинята Мария Тимофеева с 2:6, 1:6, но попадна в основната схема след отказа заради контузия на швейцарката Виктория Голубич.

Двубоят на Томова е в програмата за сряда.

До момента 73-ата в ранглистата софиянка и номер 77 в света Корпач са играли четири пъти, като германката е печелила неизменно. За последно те се сблъскаха на турнира на WTA в Прага през юли 2023 година, когато Виктория отстъпи с 2:6, 4:6 в първия кръг.

Победителката от срещата ще се изправи срещу Каролин Гарсия от Франция, от която 29-годишната българка загуби в Индиън Уелс.

За участие в Маями  се вземат 10 точки и 23 250 долара, при успех в първия кръг точките стават 35 точки, а сумата от наградния фонд е 34 500.

Томова ще играе за шести път на турнира във Флорида и за втори пореден в основна схема. Миналата година тя започна от квалификациите и стигна до втори кръг, където отстъпи на американката Даниела Коленс с 6:7, 2:6.