Поставената под номер 1 Ига Швьонтек (Полша) отпадна в четвъртия кръг на турнира по тенис за жени на твърди кортове в Маями (САЩ) от сериите УТА 1000 с награден фонд 8.77 милиона долара.

Швьонтек отстъпи пред 14-ата поставена рускиня Екатерина Александрова с 4:6, 2:6 за час и 25 минути игра. Съперничка на Александрова на четвъртфиналите ще бъде петата поставена Джесика Пегула. Американката елиминира сънародничката си и 20-а в схемата Ема Наваро със 7:6(1), 6:3 в двубой, продължил час и 29 минути.

Екатерина Александрова, която постигна най-голямата победа в кариерата си, заяви след мача с Ига Швьонтек: „Просто оставих всичко от себе си на корта. Дадох най-доброто, на което съм способна и мисля, че се справих доста добре.“

Полската тенисистка не успя да стигне до нито един пробив срещу Александрова.

В четвъртия кръг отпадна и третата поставена Коко Гоф от САЩ, която загуби мача си срещу победилата по-рано и Виктория Томова Каролин Гарсия. 23-ата в схемата французойка спечели срещу Гоф с 6:3, 1:6, 6:2 и се класира за четвъртфиналите, където ще излезе срещу Даниел Колинс. Американската тенисистка отстрани 19-ата поставена румънка Сорана Кърстя с 6:3, 6:2.

„Останах позитивна и оптимистично настроена за сервиса си. Първият гейм на третия сет беше много важен за мен и имах малко повече късмет“, коментира Гарсия.

Бившата шампионка от Маями Виктория Азаренка (Беларус) се справи със 7:5, 6:1 с Кейти Боултър (Великобритания) и ще играе срещу Юлия Путинцева от Казахстан на четвъртфиналите.