Българките Йоана Константинова и Изабелла Шиникова се класираха за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара.

16-годишната Йоана Константинова и Оливия Карнейро (Бразилия) победиха номер 4 Йохана Силва (Германия) и Елиса Ванлангендонк (Белгия) с 3:6, 7:5, 10-7 за 1:46 час. Следващите им съпернички ще бъдат водачките в схемата Ясмин Мансури (Франция) и Елена Милованович (Сърбия).

Изабелла Шиникова и Евялина Ласкевич от Беларус, поставени под номер 2, се наложиха над Арабела Колер (Австрия) и Клара Велдман (Нидерландия) с 6:1, 6:2 за 50 минути. В спор за място на финала двете ще играят срещу Селина Дал (Германия) и Джина Фейстел (Полша).

Шиникова загуби във втория кръг на сингъл от Йохана Силва (Германия) с 3:6, 2:6.

Междувременно, Диа Евтимова отпадна на четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара.

Българката и Шантал Сован (Германия), четвърти поставени, загубиха от Камила Бартоне (Латвия) и Маделиф Хагеман (Нидерландия) с 1:6, 6:7(5) за 84 минути.