Григор Димитров постигна още една знаменита победа, за да стигне до финала на „Мастърса” в Маями. 

Гришо победи в полуфиналите Александър Зверев с 6-4, 6-7 (4) и 6-4, за да си осигури сблъсък с Яник Синер, който срази Данил Медведев с 6-1 и 6-2 и има само една загуба от началото на сезона. 

Димитров имаше едва една победа над Зверев в кариерата си, от далечната вече 2014-а година, но отвово изигра фантастичен мач и го спечели след 2 часа и 36 минути на корта. С успеха той влиза в топ 10 на ранглистата за първи път от 2018-а. 

„Аз водя собствените си битки. Вече съм на различен етап в кариерата си, но не спирам да вярвам и това е черешата на тортата” заяви щастливият победител. 

Димитров проби при 5-4 в първата част, за да спечели сета след впечатляващо воле от бекхенд, а и съперникът му го улесни с 2 непредизвикани грешки в гейма. Германецът взе тай-брека на втората част, но Григор продължи да играе силно и проби за 4-3 след впечатляващо отиграване на мрежата.

В мача той записа 18 аса, като спечели 78% от точките при вкаран първи сервис и 65% при втори. Спаси и двете точки за пробив, които даде на съперника, а освен това взе 21 от 26 точки на мрежата и направи 45 уинъра при само 10 непредвизвикани грешки.