Големият италиански вестник Gazzetta dello Sport нaписа убийствен коментар относно загубата на Григор Димитров от Яник Синер на финала на тенис турнира в Маями.

Редакторът Федерика Кочи направи паралел между полуфинала на България срещу Италия на световното първенство по футбол през 1994 г. и мача между българина и италианеца. Без да направи уточнението, че на Италия й беше помогнато от рефера да победи Пеневата чета.

"Синер пише история в Маями - той нокаутира Димитров, спечели турнира и стана номер 2 в света. Съдба е дуелът Италия - България в САЩ да свърши така. Къдрокосият Роберто Баджо подчини Стоичков и ни подлуди. Тридесет години по-късно във Флорида, а не в Ню Джърси, божественият къдрав Синер би Григор Димитров с 6-3, 6-1 и пак ни подлуди. 

 

Номер 2 в света, който надмина Карлос Алкарас, вече има и разширен хоризонт да мисли и да застраши лидерството на Новак Джокович, като го атакува веднага. Да не говорим за серията му от 22 победи от началото на 2024 г. и единственото поражение в третия турнир от началото на сезона след Australian Open и Ротердам", пише цитираната от "Труд" Кочи.