Гордостта на България в тениса - Григор Димитров, отдавна е наясно, че вече е от по-старото поколение звезди на световния тенис и в нито един момент не се притеснява да говори за това. На 16 май най-голямата българска звезда за всички времена в този спорт трябва да навърши 33 години. На тази възраст някои са окачили ракетата на пирона, а Димитров играе може би най-добрия тенис в кариерата си.

Бившият №3 остана на крачка от титла №10, след като на финала на турнира от категорията “Мастърс 1000” в Маями загуби 3:6, 1:6 от Яник Синер.

Само с достигането си до финала в Магическия град Григор Димитров си осигури връщането в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 29 октомври 2018 г. и вече е №9.

Има обаче и друга (по-специална) класация, в която гордостта на Хасково и България заема второто място. Това е неофициалното подреждане на тенисистите, които са навършили 30 години. В тази ранглиста Димитров е №2 и пред него е само рекордьорът по титли от “Големият шлем” Новак Джокович, пише „24 часа“.