Даниил Медведев започна с победа сезона на клей, след като надделя над Гаел Монфис (Франция) с 6:2, 6:4 на турнира "Мастърс" в Монте Карло вчера. След срещата руснакът каза, че победата му в Рим миналата година му е дала увереност, че може да спечели всеки турнир на тази настилка.

Медведев, който е специалист на твърди кортове, взе първата си титла на червено, след като победи Холгер Руне на финала в Рим, въпреки че тази победа беше последвана от отпадане в първия кръг на Откритото първенство на Франция. Най-доброто представяне на 28-годишния играч беше през 2021-а, когато игра на четвъртфиналите. 

Номер 4 в световната ранглиста Медведев допълни, че е достигнал момент, в който просто трябва да намери различни начини за победа на тази настилка.

"Миналият сезон ми показа, че мога да спечеля всеки турнир на клей, защото когато станеш шампион Рим и отидеш на четвъртфиналите в Париж, играейки пет сета, вярваш, че мога да спечелиш всеки турнир", заяви той пред медиите.

"Няма разлика между Откритото първенство на Франция и Рим. "Ролан Гарос" е турнир от Големия шлем, така че е малко по-различно, но ако успеете да се справите добре в тези турнири, можете да играете във всяка надпревара на клей. Това е добре за моята увереност", добави Медведев.

"Червените кортове са различни от твърдите, защото на твърда настилка знам, че ще победя в 90 процента от случаите . . .  Не харесвам толкова много клей, но съм в момент, когато приемам това. Опитвам се да намеря решения и съм много щастлив в зоната, в която се намирам в момента", коментира руснакът.

Медведев ще се изправи срещу своя сънародник Карен Хачанов по-късно днес.