Рафаел Надал ще се завърне в игра за първи път от 3 месеца насам. 37-годишният испанец ще започне днес участието си на ATP 500 турнира в Барселона. Негов съперник ще е Флавио Коболи.

За последно 22-кратният носител на титли от Големия шлем бе на корта през януари. Тогава в 1/4-финалите от ATP 250 надпреварата в Бризбън, Австралия, Надал бе спрян от местния представител Джордан Томпсън след 7:5, 6:7(6), 3:6 за 3 часа и 26 минути. Впоследствие манакорецът получи контузия в бедрото, която го спря от участие на Australian Open, Доха и Маями. След това левичарят отложи завръщането си за клей сезона в Монте Карло, тъй като не бе достатъчно подготвен физически.

Сега олимпийският първенец от Пекин на единично и двойки от Рио де Жанейро ще излезе в последния двубой от днешната програма на корта, който носи собственото му име - "Рафа Надал". Срещата ще е последна след тази между Андрей Рубльов и Брандън Накашима и ще започне не преди 17:00 часа българско време.

Флавио Коболи е 62-и в ранглистата и за последно игра на "Мастърс"-а в Монте Карло, припомня Фокус. Там загуби от индиеца Сумит Нагал в първия кръг от квалификациите с 2:6, 3:6.

Това ще е първи двубой в съперническото между 21-годишния италианец и Надал.