Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро. Петкратният шампион в испанската столица отстрани десетия поставен Алекс де Минор (Австралия) със 7:6(6), 6:3, взимайки реванш за загубата от този противник преди по-малко от две седмици.

Двубоят между Надал и Де Минор продължи два часа и три минути, а легендарният испански тенисист бе подкрепян от Крал Фелипе VI, а на трибуните бе и футболната звезда Зинедин Зидан.

За 37-годишния Рафаел Надал това бе четвърти мач след завръщането му на корта и втори в Мадрид. Той поведе с 2:0 срещу Алекс де Минор след пробив в първия сет, но австралиецът също осъществи пробив и намали. Испанецът трябваше да наваксва изоставане от 3:4, но стигна до равенство 6:6 и надделя в тайбрека. Надал започна с ранен пробив във втората част и дръпна с 3:1, а след това приключи мача при сервис на Де Минор за крайното 6:3.

В третия кръг Рафаел Надал ще се изправи срещу аржентинеца Педро Качин, който отстрани 20-ия в схемата американец Франсис Тиафо със 7:6(1), 3:6, 6:4.

Напред в Мадрид продължи и третият поставен Даниил Медведев от Русия, който надделя над италианеца Матео Арналди след обрат с 276, 6:4, 6:4 за два часа и три минути в мач от втория кръг на турнира. Руският тенисист загуби първия сет след като допусна два пробива, но с по един в своя полза в следващите две части успя да преодолее Арналди.

Следващият противник на Медведев ще бъде 25-ият в схемата Себастиан Корда от САЩ.