Мирела Демирева беше изключително разочарована и не скри сълзите си след ранното отпадане на скок височина на Олимпиадата в Токио.

Демирева, която е олимпийска вицешампионка от Рио 2016, завърши на 12-о място с 1.93 метра, след като в четвъртък на квалификациите постигна личен резултат за сезона от 1.95 метра.

"Съжалявам. Истината е, че опитах. Скачах. Много исках да се представя по-добре. Както всеки атлет, все пак живеем с мисълта за тази Олимпиада от пет години. Имаше и хубави моменти през този период, съжалявам, че 2021 година не беше най-силната ми. Все пак отново вдигнах височини. Не го бях правила от 2019 година.

Имам върху какво да работя, нямам намерение да се отказвам. Треньорът ми е с мен. Усещам потенциала си, обожавам да скачам, въпреки всичките мъки. Малко съм разочарована от себе си, но въпреки всичко продължавам напред. Знам, че мога да дам повече на любимия си спорт", заяви българката.

Демирева дълго разговаря с нидерландския си наставник Рини Ван Лееувен след последния си трети неуспешен опит на 1.96 метра, при който тя беше много близо до чисто преминаване над летвата.

"Рини винаги е изключително положителен, от него досега не съм чула една негативна дума. Каза, че е с мен. Отразило се е това, че не сме имали състезания. Каза ми върху какво още трябва да работим, че е много мъничко и сме на правия път и сме почти там. Аз нямам намерение да се откажа на края. Бях близо при последния опит, но не мога да се оплаквам от липса на късмет тук с оглед на квалификацията преди няколко дни", каза Демирева, визирайки, че се класира за финала с успешен последен опит в пресявките на 1.95 метра."

Тя е амбицирана да се представи по-силно на следващата Олимпиада в Париж след три години.

"Стига да съм здрава, треньорът ми да е до мен, семейството ми да ме подкрепя, разбира се, защо да не търся ново отличие в Париж. Знам, че не съм дала максимума от себе си, а и просто много обичам да скачам. Няма нещо друго в живота ми, което да харесвам повече, така че изборът е доста лесен. Най-важното е да съм здрава. Всичко друго го имам", каза още Демирева след състезанието.