Най-опитният пилот понастоящем във Формула 1 Дженсън Бътън обяви, че не се натоварва с мисли, че това ще бъде последната му домашна Гран При в неделя. 

За трета поредна година 36-годишният англичанин се отправя към „Силвърстоун” с неяснота за бъдещето си, тъй като договорът му с Макларън изтича и въпреки че се говори, че може да отиде в Уилямс, има немалък шанс и да напусне Формулата. Той обаче мисли единствено за настоящето. 

„Няма начин да премина отново през подобни емоции на несигурност. Важно е само това, което се случва в момента и аз единствено се надявам на максимално добро представяне. В края на годината ще видим какво ще се случи” заяви Бътън. 

Интересно е, че въпреки големите си успехи до момента е цели 50 подиума, той нито веднъж не успя да стъпи на почетната стълбичка в 16 състезания в Англия, като най-доброто му класиране е 4-о място, постигнато през 2004, 2010 и 2014-а година. 

„Макар и да постигнат целта си и да станах световен шампион, това което ми липсва е победа във Великобритания. И то не само, че нямам победа, но не съм бил и на подиума. Просто нещата не се получиха както се надявах. Аз обаче обичам пистата и смятам, че тя ми подхожда, но по една или друга причина резултатите не бяха толкова добри” добави той. 

Миналия уикенд Бътън постигна най-добрия си резултат от доста време, като приключи 6-и в Австрия и сега се надява на добър късмет и на домашна сцена.