От Мерцедес също обявиха, че нямат обяснение за гръмналия двигател на Люис Хамилтън в Гран При на Малайзия, заради който той изпусна победата. 

Англичанинът бе бесен след отпадането си и малко по-късно намекна едва ли не за саботаж, като каза, че някой, явно не иска той да стане световен шампион. 

Трикратният първенец на планетата по-късно вечерта проведе среща с ръководството, на която е получил уверение, че от тима правят всичко по силите си подобни неща да не случват. 

„Ние се срещнахме и бе ясно, че Люис иска да получи обяснение. Ние обаче също не можем да обясним защо се случи така. В крайна сметка това е механичен спорт и подобни неща са възможни. Ние сме също толкова разочаровани, колкото е и той“ заяви Тото Волф. 

Самият Хамилтън по-късно замаза думите си, в които намекна, че някой работи срещу него. „Имах предвид по-висша сила. Явно Бог или нещо друго се намесва донякъде. Аз обаче продължавам да имам пълна вяра в тези момчета, които работят в гаража и във фабриката и ще продължа да се боря докрай“ каза Люис, който изостава с 23 точки от Розберг 5 кръга преди края.