Люис Хамилтън отказва да се предаде в битката за титлата, макар и да признава, че дори и да свърши това, което зависи от него, то може и да не бъде достатъчно за нов триумф. 

Англичанинът спечели в САЩ и Мексико и намали от 33 на 19 точки преднината на Нико Розберг, но дори и да спечели в Бразилия и Абу Даби, германецът може да си позволи второ и трето място, за да триумфира. 

„Страхотно е да се представям по начина, по който умея. Чувствам се добре, но се боря за нещо, което не зная дали ще мога да постигна. Това без съмнение е необичаен сценарий, но ще натискам здраво до края“. 

„Може всичко да завърши болезнено, но може и да имам късмет. Още от началото на кариерата си във Формула 1 разбрах, че нещата могат да се променят в последния момент и затова няма как да се предам“ заяви Хамилтън, който през 2008-а спечели титлата с изпреварване в последната обиколка в Бразилия, където година по-рано обаче не успя да стигне до триумфа. 

„Не зная как можеш да се подготвиш за поражение. Загубих през 2007 и сега може би няма да е толкова болезнено колкото тогава, защото вече съм преживявал нещо подобно. Зная, че е по-вероятно да загубя, отколкото да спечеля, но това е положението“ добави той.