От Мерцедес ще гарантират честна битка между Нико Розберг и Люис Хамилтън, гарантира техническият директор на тима Пади Лоу. 

Германецът води с 12 точки пред трикратния първенец на планетата преди Гран При на Абу Даби в неделя и е фаворит да стане шампион, като Сребърните стреля ще гарантират равенство на двамата си пилоти. 

„Това е първият път, в който имаме 21 състезания за сезона, а и титлата ще бъде решена в последния старт, което е страхотно за феновете. Естествено обаче, че това означава и напрежение в отбора, но смятам, че в последните години показахме, че можем да се справяме с такива ситуации” заяви Лоу. 

„Ще подходим към уикенда както обикновено, като искаме да гарантираме, че титлата ще бъде решена на пистата в честна битка. Като цяло 2016-а е най-добрата ни година по отношение на сигурността на колите и това ни прави спокойни” добави той. 

„Пилотите ни са в добра форма, така че очакваме с нетърпение развръзката в това оспорвано противопоставяне. Очаквам да бъдем силни в квалификацията и като цяло се надяваме на впечатляващ край на сезона, който феновете ще помнят дълго” каза още Лоу.