Бившият пилот на Ферари Еди Ървайн изригна срещу настощия №1 в отбора Себастиан Фетел и го обвини в арогантност. 

Германецът донесе победата на Скудерията в Австралия и това вдъхна надежди на феновете за титла, но според северноирландеца напоследък Фетел е станал още по-самонедеян. 

„Фетел е едно разглезено хлапе. Още когато влезе във Формула 1 той бе твърде нарцистичен, но тъй като сега чува само хвалби за себе си е станал още по-арогантен. За съжаление обаче това се случва често. При мен бе така, сега също при Люис и Фернандо“ заяви Еди, който през 1999 изпусна титлата само с 2 точки. 

Според него няма никаква база за сравнение между Себастиан и Михаел Шумахер. „И дума не може да става. Фетел е добър пилот, но Шумахер бе просто на друго ниво. След лошо състезание той работеше с Жан Тод, за да оправи нещата. Умееше неща с колата, които никой друг не можеше, дори и отличен пилот като Мика Хакинен. По онова време той лесно доминираше преди на сцената да излезе един млад вълк на име Фернандо Алонсо. Смятам, че в момента Алонсо, Хамилтън и Фетел имат подобни качества, но заради лични предпочитания бих избрал Люис“ добави Ървайн.