Люис Хамилтън можеше да спечели световната титла във Формула 1 с пето място на писта "Ерманос Родригес" в Мексико, но рекордният за британски състезатели трофей не дойде толкова лесно. Пилотът на Мерцедес опита да поеме лидерството още в началото на състезанието и се удари с Макс Ферстапен и Себастиан Фетел, което го изпрати на дъното на класирането и той трябваше да проправя своя път до челната десетка.

"Не се получи добре, но сега няма какво да направя по въпроса. Не мисля, че бях твърде агресивен. Придвижих автомобила в перфектна позиция за атака и оставих място с този зад мен. Няма значение. Важното е, че преодолях проблема и продължих състезанието", каза британецът.

32-годишният Хамилтън вече има повече от титли от идола си Аиртон Сена, но последната не дойде с лесно и за всички беше очевидно, че пилотът на Мерцедес почти изпадна в паника по време на състезанието. Той питаше непрекъснато инженерите си за позицията на Фетел, който в крайна сметка не беше заплаха за четвъртия трофей на британеца.

"Изоставах с 40 секунди и се чувствах сам като в пустиня. Нужно ми беше просто да мисля за следващия завой. Нямах идея какво щеше да се случи в генералното класиране, а просто исках да се придвижвам все по-напред в самото състезание и в крайна сметка да бъда фактор в него. Опитите ми да изпреварвам обаче бяха същинско бедствие", добави той.

"Щастлив съм, че спечелих четвъртата си титла, но ми е нужно време да осъзная напълно какво се случи", завърши британецът в интервю за Скай спортс.