В Мерцедес твърдо подкрепят Валтери Ботас, обяви босът на тима Тото Волф след появилите се слухове, че финландецът може да бъде заменен от Естебан Окон. 

Французинът направи много силен сезон във Форс Индия като взе точки в 18 от 20 състезания и завърши 8-и в класирането. Той продължава да бъде част от програмата на Мерцедес за развитието на млади пилоти и това доведе до слухове, че може да замени Ботас, които обаче бяха бързо отхвърлени. 

„Естебан е един от нашите пилоти и в резултат попада в полезрението ни, но цялата сила на отбора е в подкрепа на Валтери“ заяви Волф пред финландското издание „Турун Саномат“. 

„Ако започнем да мислим за други пилоти, това ще означава, че от емоционална гледна точка няма да бъдем напълно отдадени на Валтери. Мога обаче да уверя, че ръководството и всеки член на екипа искаме Ботас да успее. Заедно с Люис той е нашият пилот и ние не мислим за никой друг“ добави той. 

В първата си година при Сребърните стрели Ботас спечели 3 състезания и завърши трети в класирането за сезона, като до средата на кампанията изглеждаше, че би могъл да се бори и за титлата, но след спад във формата му през втората половина от годината изостана.