Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обеща да пътува за Русия и да подкрепя Англия, ако хората на Гарет Саутгейт стигнат до финала на световното първенство на 15-и юли.  

Пилотът на Мерцедес също стиска палци за Трите лъва и веднага след квалификацията за Гран При на Великобритания в събота, ще седне пред телевизора, за да гледа 1/4финала срещу Швеция. 

„Невероятно вълнуващо е да гледаш твоята страна, когато играе. Това е заложено в ДНК-то на всеки и при мен също е така. Финалът е следващата неделя и аз вече съм си освободил деня, защото искам да бъда в Русия и да подкрепям момчетата. Вече имам запазен билет и съм готов да пътувам“ заяви Хамилтън. 

„Вярвам, че настроението в отбора е страхотно сега и те ще бъдат на ниво и в предстоящия сблъсък. Напрежението върху тима наистина е голямо, но ние не спираме да ги подкрепяме. Феновете на Англия са страхотни, тъй като страстта към футбола и голяма“ добави Люис, който се надява на силно представяне в  домашното състезание, особено след отпадането в Австрия миналата седмица. 

„Британската Гран При е най-специалната за мен. Привилегията да се състезавам в тази надпревара е наистина голяма. Феновете са невероятни, битката за титлата е оспорвана, така че това е вълнуващ период за спорта“ каза още той.