Наглата усмивка на Естебан Окон е накарала Макс Верстапен да потърси физическа саморазправа с него, разкри пилотът на Ред Бул. 

Холандецът бе лишен от победата в Бразилия след идиотска постъпка от французина, който в опита си да влезе в неговата обиколка, предизвика катастрофа, която прати Макс на второто място. 

След състезанието бесен след случилото се Верстапен на няколко пъти блъсна Окон заради което впоследствие бе наказан да положи обществено полезен труд за два дни. Сега той разкри и кое го е провокирало, за да постъпи така. 

„Просто исках да го питам защо се е случило това и как е възможно изобщо подобно нещо да стане. Той обаче ми отговори: „Бях по-бърз от теб“ и при това го направи с усмивка на лицето, което ме накара да реагирам“ обясни Макс. 

„Та той дори не се извини, заради случилото се и реагира по точно обратния начин. В крайна сметка той не е особено сериозен конкурент. Моята задача е да побежсавам пилоти, които са талантливи и бързи“ добави Верстапен, който при победа щеше да изпревари Валтери Ботас и да излезе четвърти в класирането.