Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, коя е причината да се чувства по-щастлив и по-здрав опреди: станал е веган. 

Според него специалният хранителен режим помага много за силното му начало на сезона, въпреки че изостава с точка от съотборника си Валтери Ботас, след като двамата записаха по 2 победи и по 2 пъти завършиха на второ място. Финландецът обаче има една допълнителна точка заради най-бърза обиколка. 

„В продължение на години бях 68 килограма, но с промяната на правилата вече мога да кача няколко килограма и вече съм 75, като увеличението е мускулна маса. Сега мога да си хапвам повече и вече съм 75 кг. и съм много по-щастлив. Да добавя към теглото си не бе проблем, въпреки веганския ми режим на хранене” написа Люис в Инстаграм. 

„Хората казват, че не могат да се лишат от протеините си, но в моя хранителен режим има много протеини и сега съм по-щастлив и по-здрав отвсякога. Трябваше да започна това много по-рано” добави той. 

От този сезон правилата изискват теглото на пилота заедно със седалката да е минимум 80 кг. и това очевидно се отразява много добре на Люис.