Валтери Ботас предупреди Люис Хамилтън да не се успокоява, въпреки разочароващия си завършек във Великобритания. 

Финландецът стартира първи и на няколко пъти отби атаките на съотборника си в Мерцедес. По-ранното спиране в бокса и излизането на кола за сигурност обаче, компрометираха стратегията му и той трябваше да остане отново втори след световния шампион, който вече  води с 39 точки в класирането. 

„Разочарован съм, но има и позитиви от състезанието, тъй като бяхме най-бързи, моето темпо бе добро и водихме здрава битка, така че още нищо не е свършило“ обяви Ботас. 

„Поздравления за Люис, който бе наистина много сериозно подкрепян. Не знам какво друго да кажа. Спрях пръв за смяна и контролирах събитията, но всичко се промени при колата за сигурност. Люис веднага използва ситуацията, а освен това аз сложих медуим и трябваше да спирам отново, така че загубих шансове“ каза още пилотът на Мерцедес. 

В същото време Хамилтън обяви, че е трябвало да бъде по-агресивен при бобрата си в Ботас в първата фаза от състезанието. „Ако не бяхме съотборници сигурно щях да рискувам повече. В крайна сметка трябваше да внимаваме, но битката бе наистина страхотна. Останах по-дълго на пистата с идея с по-добрите си гуми при смяната да догоня Валтери, но сейфти кара промени нещата“ изтъкна Люис.