Победата на Шарл Льоклер в Белгия със сигурност ще намали от напрежението върху боса на Ферари Матиа Биното, обяви бившият шеф на Скудерията Рос Браун. 

Черните кончета трябваше да чакат едва до 13-ото състезание през сезона, за да триумфират и то след като шансовете им за титла вече са само на теория. 

Самият Биното обяви, че успехът се дължи най-вече на Льоклер и целия отбор, но според Браун триумфът със сигурност ще поуспокои обстановката около него. 

„Това е много важна победа за Ферари и феновете на отбора, но също така и за боса Матиа Биното, който сега ще бъде доста по-спокоен. Не трябва да се забравя, че в Италия гледат на Ферари като на националния отбор по футбол и напрежението е огромно“ заяви Браун, който сега е изпълнителен директор на Формула 1. 

„Льоклер бе наистина перфектен, но не трябва да се забравя и помощта от Фетел, който задържат известно време зад себе си Люис Хамилтън. Успехът дойде и само дни преди домашното състезание на Монца, което също е от значение, тъй като сега феновете ще бъдат крайно ентусиазирани“ добави той.