Мерцедес ще продължи да дава двигатели на Уилямс до края на 2025-а година, след като двете страни подписаха нов договор. 

В последно време един от най-успешните тимове в историята на Формула 1 крета на дъното на колоната и през този сезон има едва 1 точка на сметката си, но причината за това със сигурност не са моторите. 

Уилямс получава задвижващи системи от Мерцедес от 2014-а, когато започна турбохибридната ера и в първите 2 години бе на трето място в шампионата, след което обаче започнаха проблеми с шасито и сега е пълен аутсайдер. 

„Нашето партньорство с Мерцедес-Бенц през последните години е прекрасно и сме радостни, че то бе удължено с още 5 години от 2021-а. Те са един от най-успешните доставчици и вярваме, че и в бъдеще ще продължат да правят отлични мотори. Затова очакваме с нетърпение бъдещото си сътрудничество“ заяви шефът на отбора Клер Уилямс. 

„Това е една от марките-икони във Формула 1 и за нас е чест те да бъдат част от нашето семейство. Напоследък преживяват трудности, но това помага да се види устойчивостта и характера им в стремежа да се върнат там, където им е мястото“ изтъкна босът на Мерцедес Тото Волф.