Люис Хамилтън критикува стратегията на Мерцедес, след като остана едва 4-и в Сингапур и то при положение, че съотборикът му Валтери Ботас получи нареждане да не го атакува. 

Световният шампион изпусна момента да влезе в пита, губейки позиции не само срещу пилотите на Ферари, но и срещу Макс Верстапен. В края макар да имаше по-добрите гуми, нямаше как да ги използва заради излизането на 3 пъти на кола за сигурност на пистата. Деймън Хил пък се чудеше защо от Мерцедес не са напривили нова смяна в някой от моментите, когато на пистата имаше сейфти кар. 

„Знаех, че трябва да имаме пресичаща стратегия. Трябваше да рискуваме, но не го направихме. В крайна сметка губим и печелим заедно, така че ще преодолеем случилото се. Все пак е неприятно, тъй като можехме да спечелим лесно“ коментира Люис. 

„Изглежда, че в момента Ферари са по-амбицирани от нас, така че това трябва да се промени. Все още сме най-добрият тим, но трябва да се стегнем, да се захванем за работа и да сме на ниво в следващата битка“ добави той. 

Според шефа на отбора Тото Волф стратегията на Ферари ги е изненадала. „Обсъдихме вариант с пресичаща стратегия, но имаше риск да попаднем в трафик. Ферари нямаше какво да губят и рискуваха с Фетел. Мисля обаче, че всички останаха изненадани колко успешен се оказа този ход. След това идеята бе Люис да остане по-дълго, но гумите му се износиха. Така или иначе нещата не се получиха. Не трябва обаче да лежим на лаврите си от началото на сезона“ каза той.