Себастиан Фетел определено вече не е №1 във Ферари. Това обяви световният шампион Люис Хамилтън преди Гран При на Япония в неделя. 

Шарл Льоклер се справя страхотно в последните състезания, като особено в квалификациите доминира срещу съотборника си, а има и повече точки – 215 срещу 194. 

„Наистина е интересна динамиката в отбора, защото Себ бе №1, а сега със сигурност не е. Вижда се, че Шарл взима предимство и честно казано не помня някой отбор така да е променял подкрепата си в хода на сезона. Дали обаче това е добре за тима? Не мисля, но в крайна сметка това е тяхната стратегия” заяви Люис. 

„Ние не се оплакваме, защото имаме добра философия, нещата се получават и не планираме да я променяме. Когато започнах в Макларън Фернандо дойде като №1, но по средата на сезона това се промени и напрежението стана сериозно. Той бе най-скъпоплатеният във Формула 1, но просто ни се даваха равни шансове” добави той. 

„От една страна, когато идваш в един тим е нормално да искаш да имаш равна възможност. От друга има пилоти, които винаги искат да са със статут на №1. Така нещата са по-лесни за тях. Мисля, че в Сочи Шарл е казал – Ще те изтегля, а след това не направи нищо, за да се защити, което трябваше да стори. Не може да отстъпиш позицията си и след това да очакваш да ти я върнат. Аз не бих я върнал” каза още Хамилтън.