Бившият пилот на Ферари Еди Ървайн нападна остро Себастиан Фетел като дори обяви, че германецът не е заслужен четирикратен  световен шампион. 

Според ирландеца Фетел дори вреди на младия си съотборник и Скудерията определено трябва да направи Шарл №1 в отбора. 

„Още в началото на сезона казах, че Себастиан Фетел е бавен и просто се вози в колата. Смятах, че Льоклер има добър шанс да го бие, тъй като не мисля, че той е заслужен четирикратен световен шампион. Според мен той е добър пилот, който обаче прави много грешки и в крайна сметка никога не съм смятал, че е чак толкова бърз“ заяви Ървайн. 

„Виждаме какво прави през този сезон. Когато кара заедно с Рикардо бе същото. Бях изненадан, че Ферари взеха Фетел, защото той бе просто разбит от съотборника си тогава. През тази година Ферари загуби състезания заради него, а трябваше да направи Льоклер №1“ добави той. 

„Познавам добре Матиа Биното и той трябва да вземе трудно решение, но според мен единственият друг пилот, който е на нивото на Хамилтън, е Льоклер. Фетел всеки път губи битката с Люис. Затова искам Льоклер да бъде по-често в противопоставяне с Хамилтън“ каза още Ървайн.