От Мерцедес са готови да предложат „супер голяма заплата”, за да подпише нов договор с отбора. Това обяви босът Тото Волф, като очакванията са разговорите да започнат скоро. 

Британецът спечели 5 от своите 6 световни титли именно със Сребърните стрели, но все още бъдещето му след този сезон е неясно. От Ферари проучват възможността да го вземат, но Мерцедес няма да го пуснат лесно и се твърди, че са готови да му плащат по 60 милиона паунда на сезон. Досегашното му възнаграждение бе 40 милиона. 

„Трябва да уважаваш една спортна звезда, която е на върха на възможностите и кариерата си. Такъв спортист може да получава супер голяма заплата и мога да кажа, че ние оценяваме високо приноса на Люис към Мерцедес както на пистата, така и извън нея” заяви Волф. 

„В същото време и Люис отчита, че ние сме Мерцедес и все пак има финансова действителност, с която се съобразяваме. В предишните му договори парите никога не се били проблем, а за нас винаги и било най-важно да имаме най-добрия пилот за събота и неделя, а за него да разполага с най-добрата кола” добави той.