Шарл Льоклер е предпазлив в прогнозите си колко бързи са Ферари в началото на сезона във Формула 1, но е категоричен, че различният подход при тестовете със сигурност е помогнал. 

Миналата година Черните кончета бяха много бързи по време на пробите, след което се оказа, че изостават сериозно от Мерцедес и постигнаха първата си победа едва в края на лятото, когато бяха загубили шансове за титлата. 

Този път обаче в Барселона, Скудерията се фокусира върху надеждността и разбирането на колата, а не върху времената на обиколките, давайки 4-о време. 

„Не, не съм очаквал нещо по-различно. Миналия сезон започнахме силно и вярвахме, че сме най-добрите, след което още в първото състезание реалността се оказа различна. Сега подходихме различно и смятам, че ще сме готови за Мелбърн, въпреки че Мерцедес и Ред Бул изглеждат много бързи“ заяви Льоклер пред „Гадзета дело Спорт“.

„Естествено е много трудно да се предвиди какво е съотношението на силите след тестовете. Има много неизвестни. За нас обаче е важно, че сме доволни от работата, която свършихме, тъй като научихе много неща. За повече яснота обаче, ще трябва да почакаме до Австралия“ добави той.