Гран При на Нидерландия, което трябваше да се завърне в календара на Формула 1 за първи път от 1985 насам, беше отложено за следващата година заради пандемията от коронавирус.

Състезанието в Ниската земя трябваше да се проведе на писта Цандвоорт на 3 май, но бе първоначално отложено през март заради коронакризата. 

„Поради глобалното разпространение на коронавируса, Гран При на Нидерландия от Формула 1, както преди бе обявено, е отложено. Организацията на състезанието, в консултация с ръководството на Ф1, трябваше да заключи, че то е невъзможно за провеждане пред публика тази година. Следователно, беше решено да бъде отложено за 2021“, се казва в изявление на организаторите.

Заедно с Международната автомобилна федерация (ФИА), ръководството на Ф1 ще реши окончателния график за следващата година, а заедно с това и новата дата за Гран При на Нидерландия. 

Както всяка година, датата ще бъде обявена от ФИА до края на 2020. Всички билети остават валидни за новото състезание. Сезонът във Ф1 през 2020 трябва да започне в Австрия с две последователни състезания на 5 и 12 юли при закрити врати. /БГНЕС