Люис Хамилтън спечели за 8-и път Гран При на Унгария в кариерата си, след като бе над всички на „Хунгароринг”. Така той изравни рекорда на Михаел Шумахер по триумфи на една и съща писта. 

Британецът остана без конкуренция и вече води и в генералното класиране след втория си пореден триумф с 63 точки, докато завършилия на трето място Валтери Ботас е с 58. 

Между пилотите на Мерцедес се класира Макс Верстапен, който след много сериозна драма за себе си и отбора, постигна този отличен резултат. 

Още преди старта драмата за Макс и Ред Бул стана огромна, след като при обиколката за подреждане на стартовата решетка, пилотът изпусна колата и се удари в стената. Ударът бе сериозен, като той разруши предното си крило, а освен това сякаш повреди и окачването. Механиците започнаха яростни действия в стремежа да поправят колака за оставащите 20 минути и го направиха. 

Иначе пистата бе мокра, а времето хладно, като пилотите сложиха гуми интермедия, с които да стартират. Това обаче не направиха пилотите на Хаас, което ги изстреля напред, тъй като тръгнаха със сухи гуми. 

Иначе на старта Хамилтън започна силно, докато Ботас се забави много. Той беше бързо изпреварен от Ланс Строл и Макс Верстапен, както и от пилотите на Ферари. Финландецът се смъкна доста назад и това го постави в трудна позиция. 

След 2-3 обиколки пилотите започнаха да сменят гуми и да слагат за сухо, тъй като пистата започна да изсъхва. Люис обаче контролираше спокойно състезанието, докато Макс вече бе втори. Ланс Строл вървеше трети, а Ботас успя да си пробие път до 4-ото място. 

Появиха се информации за нов дъжд, но така и не заваля, а Алекс Албън успя да стигне до 6-ото място. Серхио Перес също печелеше позиции, след като в началото изостана с няколко места. 

Впоследствие лидерите смениха гумите си по още няколко пъти, като идеята на Мерцедес бе Ботас да догони Верстапен в края с по-добрите гуми и това разбира се стана, но финландецът нямаше възможност за атака. 

Ланс Строл донесе отлично 4-о място на Рейсинг Пойнт, докато Алекс Албън завърши 5-и с другия Ред Бул. Себастиан Фетел остана 6-и за Ферари, а в десетката влязоха още Серхио Перес, Дани Рикардо, Кевин Магнусен, донесъл първи точки на Хаас, както и Карлос Сайнц.