Три състезания от Формула 1 ще бъдат прибавени към сезон 2020.  Четири писти от САЩ, Канада, Бразилия и Мексико отпадат от календара заради сериозната епидемичната обстановка там. 

Между 11 октомври и 1 ноември, надпревари ще се проведат на „Нюрбургринг“ в Германия, „Портимао“ в Португалия и „Имола“ в Италия. Всички тези писти отдавна не са приемали състезания от Формула 1 като на „Нюрбургринг“ това не се е случвало от 13 години. 

Две седмици след старта в Германия, „Портимао“ ще проведе Гран При на Португалия за пръв път в своята история. За последно Формула 1 беше в пиринейската страна през 1996 г.  

„Имола“, на която загина Аертон Сена, също прави завръщане за пистовия шампионат след като бе извадена от календара преди 14 години. Припомняме, че в Италия има още две надпревари през септември на „Монца“ и „Муджело“, пише Труд. 

Така общият брой на състезанията от календара става 13 като три от тях вече бяха спечелени от пилотите на "Мерцедес". Валтери Ботас триумфира на "Ред Бул Ринг" за Гран При на Австрия, а Люис Хамилтън за Гран При на Щайермарк. На Хунгароринг, отново Хамилтън взе първото място.